Zařízení na výrobu čokolády

Stroj na roztavení tuku (kakaové máslo)

Stroj se používá na roztavení tvrdych tuků (kakaové máslo), které se používají ve výrobě čokoády, roztavení se koná pomocí s horkou vodou. Kapacita: 500kg, 10000, 2000 kg.
Těleso je celkem vyhotovene z nerezu, je také ohřívací plásť.
Regulace teploty se provádí termostatem.
Aby nedošlo k ochlazení produktu a jeho usazování v některých modelech je namontován mixer s regulovanou rychlostí otáčení.

Čokoládový mixer (kulový mlýn)

Čokoldový mlýn je určen na výrobu čokoládové glazury a mastných plnění na základě přírodního kakáového másla a jeho náhradních produktů. Výkonnost: 300 až 600 kg/h
Jemnost rozemletí: 20 až 25 mikron.
Všechny součastky, vnitřní a vnější plochy jsou provedeny z nerezavějící ocele.
PLC kontrola, všechny údaje je možné sledovat na obrazovce.
Používají se kolove tří rozměrů.
Celková hmota koulí je 550 kg.

Vodorovný kulový mlýn

To je alternativa kulového mlýnu.
Vlastně se skládá z mlýnu a nádrže pro chranění.
Výkonnost: 500 kg/h
Jemnost mletí: 20 až 25 mikron.
Všechny součastky, vnitřní a vnější plochy jsou provedeny z nerezavějící ocele.
Systém je uzavřený, vzduch nekontaktuje s produktem.
PLC kontrola, všechny údaje je možné sledovat na obrazovce. Kompaktní dizajn.

Drticí stroj na výrobu cukrového pudru

Drtič slouží na mletí krystalového cukru na cukrový pudr, použivaný v potravinařském průmyslu s výkonností tohoto modelu 500 – 1000 kg/h
Krystalový cukr v množství 150 kg dodáváme do zásobníku, který je vyrobený z nerezu.
K dispozici je komora na 500 kg(v některých modelech 1000 kg), v níž se chraní hotová produkce.
Jemnost cukrové častice (pudru) 50 až 55 mkm.
Namontované filtry proti prachu zajšťují čistitu ve výrobě.

Předběžná míchačka

Pouzívá se na směšování různých produktů, aby byla dosahnuta stejnorodost směsi.
Kapacita 1000 kg, 1500 kg, 2000 kg.
Těleso je provedeno z nerezu, existuje plášť na ohřev.
Regulace teploty se provadí termostatem.

Nádrž na chranění

Kapacita 500 – 4000 kg.
Těleso je celkem provedeno z nerezu, je plášť na ohťívání.
K regulacI teploty slouží termostat.
Aby nedošlo k ochlazení produktu a jeho usazování, v některých modelech je namontován mixer s regulovanou rychlostí otáčení.

Kristalizátor (temperování čokoladové hmoty)

V tomto ústroji dochazí ke kristalizaci kakáového másla v čokoladě.
Během procesu temperování kakáové máslo v čokoládě nabývá stabilní formu.
Tím čokoláda po ochlázení dostává tvrdost, křehkost a lesk.
Výkonnost: 500kg/h, 1000kg/h.

Naplňovací stroj

Může fungovat jako s kakaovým máslem tak i s jeho náhrazujícími produkty.
Veškerá místa, která kontaktují s čokoládou jsou vyrobeny z nerezavějící ocelí.
Dvouzásobníkový sázecí stroj.
Počet pístů 36+36=74. Do 900 gram produktu na jeden záběr.
Výkonnost:
Čokoláda s naplněním: 15-18 forem/min
Čokoláda bez naplnění: 18-20 forem/min

Stroj pro naplnění s dvěma sazecímí ústrojí

Může fungovat jako s kakáovým máslem tak i s jeho náhrazujícími produkty. První sazecí ústroji má jen jeden zásobník. Cela konstrukce má tepelnou regulaci. V celku obsahuje 48 pístů. Druhá sazecí ustrojí je dvouzásobníkova a je vyhotovena z nerezu. Může se naplňovat od 3 do 1000 g. produktu. Dimenze formy může se měnit.
Kontrola je prováděna pomocísystému PLC. Veškeré recepty se zavádějí z obrazovky.
Skládá se z takových sekcí:
  • Ohřev forem
  • První sazecí ústrojí
  • Vibrace
  • Druhé sazecí ústrojí
  • Vibrace ve dvou smerech
  • Ochlazovací tunel
  • Obraceč forem
  • Těsnění forem

Dodatečné sekce:

  • Ústroji pro lískové ořechy (celé a rozdrcené)
  • Ústrojí pro rýži
  • Ústroji pro pečivo
  • Ústrojí pro oplatky
Výkonnost:
Čokolada s náplní: 15-18 forem/min
Čokolada bez náplní: 18-20 forem/min
Pro glazurované produkty 15 až 18 forem/min

Stroj pro plnění s třemi sazecímí ústrojí

Kromě veškerých zvláštností ústrojí s dvěma sazecemi ústroji má možnost dostávat dvoubárevnou načiň, když k ústrojí je nadána ještě třetí sazecí ústrojí. V technickém provedení ústrojí odpovídá posledním slovům techniky.
Výkonnost:
Čokolada s náplní: 15-18 forem/min
Čokolada bez náplní: 18-20 forem/min
Pro glazurované produkty 15 až 18 forem/min

Stroj pro výrobu kapek čokolády

Stroj je určen na davkování glazury na stuhu a obdržení kapek, které se potom používají jako polotovar nebo se roztavují, aby tím dostat glazuru.
Stroj se výrabí s ochlazovacím tunelem nebo jenom s nakládací komorou
Počet pístů 174+174=348 kusů (může se měnit podle potřebných objemů)
Frekvence: 25-30 min-1.

Konš stroj

Konšonování to je procec intensivního míchávání čokoládové hmoty za vysokých teplot. Jako následek tohoto procesu je vypaření zbytečné vlhkosti z čokoládové hmoty, vyprchavání činicích látek, přitom tvrdé častice kakao se zaoblují a díky tomu v značné míře se zlepšuje chuť a vůně čokolády, zmenšuje se hořkost a trpkost, zjevuje se jemný jasně vyrazný aromar, který je charakterný u čokolády.

Zařízení pro výrobu ořechové pasty a hmoty kakáo

Zařízení pro prvotní rozdrobení (mlýn na hrubé mletí) a kulový mlýn slouží pro rozdrobení zrní kakáo do stavu kakao-hmota, která má optimální chrakteristiky sypkosti. Kakáo-hmota vyrobená na zařízení může se využívat ve výrobě čokolády a práškového kakáo. V mlýnu na hrubé mletí zrna se melou do jemnosti 100 mkm a tak přípravené máslo-kakáo se dodává do kůlového mlyna pomocí čerpadla, který obsahuje frekvenční kontrolu. Konečný produkt, přepracovaný v kulovém mlýnu, má jemnost mletí 25 až 30 mkm. Mlýn na hrubé mletí (drtič) uvádí se do pohybu otočným ventilem, proto rychlost posunu je regulována. Celý systém je pokryty dvojitým povlakem a je kontrolován termostaticky.

Mašina na glazování

Glazovací stroj představuje mechanismus na formování a glazování kulatých cukrařských výrobků kterekoloiv druhů. Zařízení se může používat na glazovíní perníků, okruhlého pečiva, keksů, velikonočních koláčů a jiných pekařských výrobků. Zařízení se může používat na glazuvání malých výrobků a produktů jako arachís, různé ořechy atd.



zpět